Arma DS Enerji

Şapkesme Yöntemi ile Yerden Isıtma

Şapkesme yöntemi ile yerden ısıtma sistemi kurulumlarını yapıyoruz. Şapkesme yöntemi, mevcut yapılara yerden ısıtma sistemi eklemenin pratik ve etkili bir yoludur. Zemine minimum müdahale ile ısıtma borularının yerleştirildiği bu teknik, özellikle sonradan ısıtma sistemi kurulması gereken projelerde tercih edilir. Arma DS Enerji, şapkesme yöntemi ile enerji verimli ve konforlu ısıtma çözümleri sunarak yapınıza modern yerden ısıtma sistemlerini sorunsuz bir şekilde entegre eder.

şapkesme yöntemi

Yerden Isıtma Sistemini Seçmeli Miyim?

Çok sayıda yüksek kaliteli yerden ısıtma sistemi vardır. Dahası, yerden ısıtma, diğer muadillerine göre daha etkilidir. Yerden ısıtma sistemi, içlerinden enerji (sıcak su veya elektrik) ısıtılan zemin kaplamasının altına yerleştirilmiş kablo veya borulardan oluşur.  Çoğu durumda kurulum kolaylığı için üste konulmasına rağmen, kurulum tablanın içine gömülebilir. Bu sistem aynı zamanda şapsız uygulama ile de yapılabilir. Şapsız yerden ısıtmanın ana cazibelerinden biri, açıldığında hızlı tepki vermesidir ve ayaklarınızın altındaki sıcaklık farkı neredeyse anında fark edilir. Şapsız yerden ısıtma nasıl yapılır sorusu bu avantajı sağlayabilmek adına önemli bir sorudur.

Yerden Isıtma vs Radyatör: Enerji Verimliliği

Yerden ısıtma, doğru bir şekilde kurulduğu ve ısı iletebilmesi için doğru döşeme malzemesi ile ortak olduğu sürece son derece çevre dostu ve çalıştırılması uygun maliyetli olabilir. Taş, seramik, ahşap döşeme en iyisidir. Satın almadan önce daima tedarikçinize danışın. Islak yerden ısıtma sistemi, modern bir yoğuşmalı kazan ile eşleştirildiğinde radyatörlerden yaklaşık %25 daha verimli olabilir. Bir ısı pompasından çalıştırıldığında% 40’a kadar daha etkili olabilir.

Şapkesme Yöntemi ile Yerden Isıtma

Şapkesme yöntemi, mevcut yapılara yerden ısıtma sistemi eklemek için kullanılan etkili bir tekniktir. Geleneksel yerden ısıtma sistemlerinde zeminin altına borular döşenerek üzerine şap betonu dökülür. Ancak, şapkesme yöntemi, mevcut döşemeye zarar vermeden zemine kesik atılarak boruların bu kesiklere yerleştirilmesini sağlar. Bu yöntem, özellikle sonradan yerden ısıtma sisteminin eklenmesi gereken projelerde ideal bir çözümdür. Arma DS Enerji olarak, bu yöntem ile modern yerden ısıtma sistemlerini yapılarınıza en az müdahale ile entegre ediyoruz.

Bu yöntem, zeminde ekstra yük oluşturmadığı için bina yapısını etkilemez ve inşaat süresini kısaltır. Aynı zamanda zeminin yeniden kaplanmasına gerek kalmadığı için maliyet tasarrufu sağlar. Bu yöntem, mevcut yapının izolasyon ve estetik yapısını bozmadan, yerden ısıtma konforunu sunar. Arma DS Enerji’nin uzman ekibi, bu yöntemi kullanarak yerden ısıtma sistemlerini minimum müdahale ile hızlı ve verimli bir şekilde uygulamaktadır.

Arma DS Enerji’nin şapkesme yöntemi ile sunduğu yerden ısıtma çözümleri, hem enerji tasarrufu sağlar hem de mekânın konforunu artırır. Müşterilerimize sunduğumuz bu inovatif çözümler, yerden ısıtma teknolojisinin avantajlarını mevcut yapılara entegre etmenin en pratik yollarından biridir.

Şapsız Yerden Isıtma Nasıl Yapılır: Oluk Açma Yöntemi

Oturulan evlerde tadilat veya yeniden yapımın planlandığı durumlarda veya yeni inşaatlar da yerden ısıtma sistemi yaptırmanın avantajları vardır. Yenilik yapmak isteyenlere kolaylık sunan bu teknik özellikle zemini hiç yükseltmemesi sebebiyle tercih sebebi olabilmektedir. Mevcut beton zemininiz ne olursa olsun, oluk açma makineleri ile sistem planlanabilir. Böylelikle alan yüksekliğiniz herhangi bir kayba uğramamaktadır.

Bu sistemde oluk açma ve boru uygulaması yapıldıktan sonra üzerine şap dökülmesine gerek kalmaz. Direkt olarak fayans veya parke gibi uygulamalar yapılabileceği için alanlarda harçlı inşaata gerek kalmaz. Sistemin kurulumunu hızlı bir şekilde tamamlamak mümkündür. Borudan sonra döşenecek kaplama malzemeleri ile yerden ısıtma borusu arasında herhangi bir şap katmanı olmamasının bir avantajı da tepki süresidir. Tepki süresinin hızlanması, yerden ısıtma sistemleri için muazzam bir özelliktir.

Oluk sistemi ile kurulan sistemin bir diğer avantajı da sağlamlıktır. Şap dökülen ısıtma tekniğine kıyasla oluşabilecek işçilik hatalarına ve sonucundaki kırılma ve ezilmelere karşı kendinizi sağlama alırsınız.

Sistemi ısı transferi yönünden değerlendirdiğimizde 22 derece ortam sıcaklığı ve 45 derece giriş su sıcaklığı şartlarında parke zeminler için 117W/m2, fayans ve mermer gibi taş zeminler içinde 150W/m2 ısı transferi gerçekleştirilebilmekte. Bu ısı transfer oranı soğuk illerimizde cam alanı fazla oda ve mahallerin ısıtılmasında yeterli bir değerdir.